Als ouder altijd op de hoogte!


Als ouder altijd op de hoogte!

Als klant van Pluk de Dag kunt u zien hoe uw kind de dag heeft doorgebracht via het digidagboek. In chronologische volgorde worden de activiteiten, eten, drinken, slapen, verschonen en spelen van uw kind, zichtbaar gemaakt. Daarnaast kunt u uw persoonlijke gegevens van uzelf en uw kind inzien en heeft u inzage in uw factuurhistorie.
oudercommissie kinderopvang Pluk de dag

Onze oudercommissie

Wij vinden het belangrijk dat ouders inspraak hebben binnen Pluk de Dag Kinderdagverblijf. Daarom hebben wij een oudercommissie. Het belangrijkste doel van de oudercommissie is het bewaken en bevorderen van de kwaliteit van de opvang.

Zij geven o.a. adviezen over veiligheid, voeding, openingstijden, tarieven en pedagogisch beleid. Voor onze beide locaties hebben wij één oudercommissie. Voor vragen, suggesties of informatie kun je via email een bericht sturen.


Oudercommissie Oosterhout

Voorzitter Milou

Mijn naam is Milou en ben sinds kort voorzitter van de Oudercommissie van Pluk de Dag Oosterhout. Mijn dochtertjes Esmé (juli 2021) en Maya (juli 2023) gaan beiden sinds ze 3 maanden oud waren spelen bij Pluk de Dag. Het geeft een super fijn gevoel om Esmé met zoveel vreugde over haar dagen te horen vertellen en te horen dat ze het zo naar haar zin heeft met haar vriendjes. 


Wat ons aansprak aan Pluk de Dag was het kleinschalige en de focus op buiten zijn. Ook de verticale groepen vonden wij een grote pré, zo kunnen de kinderen van elkaar leren. Ik vind het belangrijk dat er goede communicatie is tussen het kinderdagverblijf en de ouders, en help hier graag aan mee in de Oudercommissie.

Zo kunnen we samen de kwaliteit van de opvang hooghouden en kunnen wij als ouders met een gerust hart onze kleintjes brengen. Dus mocht je een vraag hebben of ergens meezitten, weet dat je altijd met ons contact kan opnemen. 

Tanja

Hi!

Mijn naam is Tanja Donkers en ik ben gelukkige mama van Rijn en Mara. Rijn is inmiddels bijna vijf en alweer een jaar weg van Pluk, maar hij heeft ontzettend genoten van alle aandacht, activiteiten, maar vooral ook knuffels en geborgenheid.


Mara is nu twee en gaat iedere dag met plezier naar de kindjes zoals zij het noemt om samen met haar vriendinnen te kleien, kleuren, met de poppen te spelen, of de slaapkamer op stelten te zetten.


Zelf ben ik werkzaam als projectleider bij de Nationale Zwembond. Een functie die het ene moment zorgt dat ik fijn vanuit huis kan werken, maar het andere moment ook de maximale openingstijden van Pluk de Dag vraagt om zo op en neer naar Nieuwegein te kunnen rijden.


Fijn om dan te ervaren dat Mara nog steeds met enthousiasme op staat om naar de opvang te gaan en dat ook Rijn nog geregeld binnen rent om zijn favoriete leidsters knuffels te verkopen.

Eline

Hoi! Ik ben Eline de Jong en woon in Oosterhout met mijn vriend Paul en dochter Floor (2022).

Ik kan Floor met een gerust hart achterlaten bij de pedagogisch medewerkers van Pluk de Dag in Oosterhout, omdat Floor daar met volle teugen geniet van het kroelen, (buiten)spelen, kleuren, bouwen, puzzelen en met de poppen spelen.

We vinden Pluk de Dag een fijne, kleinschalige en moderne opvang, vandaar dat we voor hen gekozen hebben. Ik zit sinds mei 2023 bij de oudercommissie omdat ik het belangrijk vind een klankbord voor de ouders te zijn.

Het is fijn mee te denken over bepaalde onderwerpen en de pedagogisch medewerkers te steunen wanneer nodig. Vanuit mijn werk als leerkracht weet ik hoe fijn het is als ouders betrokken zijn, daarom denk ik graag mee bij Pluk de Dag, over bijvoorbeeld het pedagogisch beleid.

Lisette

Hi! Ik ben Lisette en woon samen met Royin Oosterhout. Onze kinderen Lisa en Colin hebben het enorm naar hun zin bij Pluk de Dag. Heerlijk om thuis hun vaardigheden sneller en verder te zien ontwikkelen die ze bij Pluk de Dag op doen.


Wij zijn bij de rondleiding en intake positief verrast door de warme ontvangst, de huiselijke sfeer en pedagogische basis die ten grondslag ligt aan de keuzes die worden gemaakt. Dansen, knutselen, puzzelen, bellen blazen, samen koken, schminken, een uitstapje: wetende dat ze een hele leuke dag hebben, laat ons met een gerust hart aan het werk gaan.


Over werk gesproken, ik hou mij bezig met de productontwikkeling van petfood. Door de Oudercommissie ben ik meer betrokken en kan ik mijn stem laten horen namens alle ouders bij beslissingen die genomen moeten worden en volop meedenken met ideeën en adviezen geven

Oudercommissie Breda

oudercommissie kinderopvang Pluk de dag

Klaartje

Hallo! mijn naam is Klaartje en onlangs heb ik me aangesloten bij de Oudercommissie van Pluk. Ik ben mama van Leia (april 2020) en sinds juli komen we drie dagen in de week over de vloer bij Pluk in Breda.

Ik was onder de indruk van hoe het er bij Pluk uitzag, hoe wij werden ontvangen en erg blij dat ze ook met wasbare luiers werken!  Ook de app vond ik erg fijn, vandaar dat we hebben gekozen voor Pluk. In mijn ervaring is medezeggenschap erg belangrijk maar vaak heel lastig om in te vullen voor een organisatie omdat mensen zich niet snel aanmelden.

Als ik dan kan helpen, dan doe ik dat graag. Naast dat mijn tijd nu veel wordt opgeslurpt door Leia, werk ik als strategisch adviseur in een ouderenzorgorganisatie in Tilburg. De momenten dat ik mijn handen vrij heb, probeer ik te naaien of te breien. Leiaś kledingkast puilt uit als ik ook niet snel iets voor mezelf ga breien!

Ik vind het belangrijk dat de ouderencommissie een goed contact heeft met de KDV én met de andere ouders. Vooral is deze tijd is het wat lastig om met elkaar in contact te staan.  Ik hoop dat alle ouders de oudercommissie goed weten te vinden met allerhande vragen, zorgen, opmerkingen en complimenten! 

Meer informatie over onze locaties 

Tel: 076 - 571 2890

Druivenstraat 3, 4816 KB

 planningdruivenstraat@kdvplukdedag.nl  

Registratienummer Landelijk Register 406034175

Tel: 0162 -  450 256

Dillehof 9, 4907 BG

planningdillehof@kdvplukdedag.nl

Registratienummer Landelijk Register 173547813