Nationale voorleesdagen
29 januari 2021 

Nationale voorleesdagen

Op woensdag 20 januari starten De Nationale Voorleesdagen 2021. Coco kan het! verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021.

Deze week stond in het thema van het boek Coco kan het! We hebben onder andere gezonde snacks gemaakt voor bij het voorleesontbijt. Ook hebben we  Coco geknutseld, we hebben op het liedje van Coco gedanst, vleugels geknutseld en fladdergym gedaan. 

De kinderen gingen er helemaal in op. Overal waar we zijn kijken de kinderen in de lucht om Coco te spotten.


Bij elke activiteit zijn we bezig geweest met een specifieke stimulatie van bepaalde ontwikkelingen. 

Sociaal emotionele ontwikkeling, de cognitieve ontwikkeling, de fijne en grove motoriek, spraak-taal ontwikkeling, de constructieve ontwikkeling en de creatieve ontwikkeling zijn allemaal aan bod gekomen. 

Dit sluit aan bij ons Spelend Leren programma.

De kinderen mochten hun eigen Coco maken. Eerst werd er geverfd op een groot wit papier. Met zwarte verf schilderen de kinderen Coco. 

Als de verf helemaal droog is, mogen ze de oogjes, snavel en vleugeltjes erop plakken! Wat zijn ze mooi geworden zeg!


Omdat Coco een vogel is maken we iets lekkers voor de vogeltjes buiten. Dat zullen de vogeltjes vast heel erg leuk vinden in deze koude dagen.
Op een rolletje hebben we pindakaas gesmeerd. Als het rolletje helemaal is besmeerd met pindakaas, rollen we het door de vogelzaadjes. 

Tot slot maken we er een mooie slinger van en hangen we deze buiten op. Nu kunnen de vogeltjes lekker smikkelen.We hebben ook nog op een andere manier iets lekkers gemaakt voor de vogeltjes. In dit mengsel zit namelijk bloem, vogelzaad en gelatine. 

Door de gelatine kunnen we de zaadjes in het vormpje drukken en stijft het op. Als het droog is hangen we het in de boom bij Pluk de Dag. 

Die vogeltjes boffen maar met ons!De drie plussers kregen nog een leuk werkje. Met potlood zetten we de vlieglijnen van Coco op het papier.  

De kindjes proberen deze lijnen na te maken.


Op facebook konden jullie live meelezen met het voorleesontbijt en hebben jullie een poppenkast voorbij zien komen. 

We hopen dat jullie net zo genoten hebben als dat wij hebben gedaan, want wat was deze week leuk!


Reactie plaatsen