Koken en bakken met kinderen
29 januari 2021 

Koken en bakken met kinderen

Samen de keuken in met de leukste kinderrecepten bij de hand. In deze periode, waarin we allemaal veel tijd thuis besteden is het extra leuk om de kinderen wat bij te brengen in de keuken. 

Tijdens het bakken kun je jouw kind lekker zijn eigen gang laten gaan. 

Papa of mama zorgt voor de oven en andere elektrische apparaten en je leert de kinderen spelenderwijs iets over ingrediënten, smaken, maten en gewichten en daarna natuurlijk met elkaar lekker genieten van deze baksels.

De kinderen leren bijvoorbeeld ook hoe ze hun lepel het beste vast kunnen houden als ze roeren in het beslag.


Ze leren hoe ze hun mes vast moeten houden en dat je daarmee heel voorzichtig moet zijn, omdat je anders in je vingers snijdt. 

Oefening baart kunst en van proberen kun je leren!

Wij vinden het heerlijk om samen met de kinderen iets lekkers te bakken of te koken. We stallen alle ingrediënten uit op tafel of in de keuken en benoemen stuk voor stuk wat het is. 

Hoe vaker ze mee bakken, hoe beter ze kunnen vertellen wat de ingrediënten daadwerkelijk zijn. 

Kinderen zijn heel leergierig en vinden het heerlijk om je mee te helpen in de keuken. Hoe leuk is het om hier dan gebruik van te maken?

De kinderen hebben in het begin een beetje hulp nodig, maar met uitleg en heel veel geduld ga je zien dat het steeds beter gaat. 

Ze leren begrippen zoals: prakken en snijden en leren welke handeling daarbij hoort. Wij laten de kinderen meestal snijden met een gewoon smeer mes. 

Ze kunnen hier prima verschillende soorten fruit en groente mee snijden, zonder dat je ze een scherp schilmes in hun handen hoeft te geven. 

Ook willen ze graag laten zien hoe goed ze de ingrediënten in de kom kunnen doen en hoe goed ze kunnen roeren door het beslag!

Onder het kopje "gezonde start" vindt je verschillende gezonde recepten die leuk zijn om samen te maken! Heel veel bak/kookplezier!


Reactie plaatsen