Verkoeling tijdens de warme dagen
12 augustus 2020 

Verkoeling tijdens de warme dagen

Wat hebben we toch prachtig weer deze zomer! Veel beter dan regen natuurlijk! Het is warm en dat zorgt ervoor dat we verkoelende activiteiten aanbieden.

Hoe worden deze extreme temperaturen dragelijk?

Natuurlijk is het belangrijk om koele plaatsen op te zoeken en niet in de volle zon te gaan zitten. Met de hoge temperaturen is het vooral fijn om lekker binnen te blijven met de raamdecoratie dicht.

Mocht je toch naar buiten gaan, is het van belang dat er ieder uur gesmeerd wordt met zonnebrandcrème en dat de kinderen veel water drinken. Geen zin in water?

Probeer dan eens fruit in het water voor een zoete smaak.

1. IJsjes maken

Leuk en ook nog gezond! Tenminste, als je ze maakt met fruit natuurlijk. Je kunt op verschillende manieren ijsjes maken. Het enige wat je nodig hebt zijn ijsvormpjes, fruit na keuze, een blender of staafmixer en/of yoghurt.

Je kunt ijsjes maken door water smaak te geven met  fruit zoals aardbeien, sinaasappel of citroen. Even een aantal uurtjes in laten trekken en dan kan je het water in de vormpjes gieten.

Een andere manier is om een smoothie te maken van fruit en water. Je kunt ook diepvriesfruit gebruiken als je een blender hebt.

Als je een banaan toevoegt aan de smoothie, zorg je ervoor dat de ijsjes wat zoeter worden en dat je het geheel makkelijker kan blenden.

Ook kun je ijsjes maken van yoghurt met een paar stukjes fruit erin zoals aardbei of kiwi! Lekker!

2. Emmers vullen met water

Heb je geen zwembadje thuis of vindt je dat veel werk om op te zetten, dan zijn emmers een goede oplossing. Een paar emmers vullen met water en een aantal bekertjes en lepels en de kinderen zijn wel even zoet!

3. Wasstraat maken

Een tijdje geleden hadden we onze wasstraat al gedeeld op facebook. Een leuke manier van verkoeling zoeken.

Het enige wat je daarvoor nodig hebt is wol, emmers water en een spons of doekje. Lekker de fietsjes of auto's poetsen en rijden door de natte wolslierten.

4. Buitenkeuken

Wat is er nou leuker dan spelen met water en zand? Net als op Modderdag lekker kliederen met koud water en het koude zand.

Dit zorgt ook voor uren speelplezier en daarna lekker afspoelen onder de kraan.

5. Speelgoed poetsen

Speelgoed poetsen is natuurlijk een win win situatie. De kinderen kunnen spelen met water en het speelgoed is weer lekker schoongemaakt!

6. IJsverven

Doe in plaats van water en fruit, verf inde ijsvormpjes. Als deze bevroren zijn kun je ijsverven! Lekker verkoelend en weer eens wat anders!

7. Bijtring

Je zou voor de kleintjes ook een bijtring eventjes in de koelkast kunnen leggen voor wat verkoeling bij de allerkleinste.

8. Groente en fruit

Je kunt ook groente en fruit geven zoals komkommer, tomaatjes of watermeloen. Daar zit veel vocht in en is verkoelend voor de kinderen.

Ook suikermeloen, appels, mango, bananen, aardbeien, frambozen, blauwe bessen en zwarte bessen zijn uitstekend afkoelvoedsel.

Een smoothie met diepvriesfruit is ook een goede manier om af te koelen, lekker, koud en gezond.

Er zijn natuurlijk 100 manieren en ideeën om verkoeling te zoeken.

Hiereen aantal van onze ideeën. Wat doen jullie om verkoeling te zoeken tijdens deze warme, maar ook mooie dagen?

Deel het vooral in de reacties, zodat iedereen er inspiratie uit kan halen!Reactie plaatsen