Deze gezonde bananenbrood is de moeite waard om te proberen! De kinderen maken deze bijna helemaal zelf en vinden het super lekker! Ook lekker met rozijntjes en/of ongezouten nootjes erin.
Wat heb je nodig
- 150 gram amandelmeel of tarwebloem
- 3 bananen
- 3 eieren
- handje rozijntjes
- snufje zout
- snufje kaneel
- 1 zakje bakpoeder
- 2 eetlepels honing
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Prak de bananen met een vork en doe deze in een grote kom.
Daarna kan je alle andere ingrediënten toevoegen en dit goed mengen. Bakvorm goed bekleden met bakpapier en dan kan het mengsel er in.
De cakevorm mag voor 55 minuten in de oven op 170 graden. Even controleren met een satéprikker of de cake gaar is, het kan namelijk zo zijn dat hij iets langer moet.
Bananenbrood goed af laten koelen en in plakken snijden.
Heb je geen cakevorm, maar wel een taartvorm? Gebruik dan dubbele hoeveelheden.
Eet smakelijk!