Tijd voor weer een lekker recept. Wie houdt er nou niet van appeltaart? Vandaag maakte we deze gezondere variant op appeltaart.
Wat heb je nodig?
- 600 gram appels
- 1 ei
- 125 gram volkoren bloem
- 60 gram havermout
- 175 gram vloeibare honing
- 2 eetlepels kaneel
- snufje zout
- 100 ml kokosolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Doe de bloem, havermout, olie, 125 g honing, het ei, 1 el kaneel en het zout in een kom.
- Mix in 3 min. tot een gelijkmatig deeg.
- Vet de taartvorm in met 2 tl olie.
- Verdeel het deeg over de taartvorm zodat er een bodem met een opstaande rand ontstaat van een ½ cm dik.
- Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen.
- Snijd de parten in stukjes en doe in een kom.
- Meng de rest van de honing en de rest van de kaneel erdoor en schep de appels in de taartvorm.
- Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
- Laat afkoelen en serveer.